top of page

Planning

Templates

Bobliotheek

Een overzichtelijke lijst met alle hardware

Notificaties

Systeembeheer

De unieke functies van Museumbeheer

Makkelijk media en apparaten beheren in een museum

MuseumBeheer is een compleet managementsysteem waarmee u apparatuur, content en instellingen kunt beheren zodat u het hele museum onder controle heeft en kunt automatiseren. Dit kan op iedere computer of smartphone met een internetverbinding zodat u overal ter wereld controle heeft op uw tentoonstelling.

Apparatuur in het museum automatisch aan en uitzetten

Een belangrijke functie van MuseumBeheer is het automatisch starten en stoppen van de technische systemen op de door u ingestelde dagen en uren. Met deze kalenderfunctie is alles opgestart nog voordat u de deuren opent en alles stop zodra u weer sluit. Er kunnen ook uitzonderingsdagen worden ingevuld zoals feestdagen of vakanties waarop de installatie niet (of juist wel) aan is. En u kunt ook met één commando alles aan- of uitzetten en daarmee de kalenderfunctie omzeilen.

Wat u laat zien in uw museum is maatwerk

Afhankelijk van de hardware dat wordt gebruikt zijn templates (sjablonen) nodig.  Hiermee wordt de vormgeving bepaald waarmee de content wordt getoond. Dit vormt min of meer ‘het gezicht’ van uw organisatie en zal daarom veelal op maat voor u worden gemaakt. Zo kan uw eigen huisstijl en vormgeving worden doorgevoerd in de digitale presentatiesystemen terwijl de inhoud vanuit de bibliotheek wordt gehaald.

Alle films, foto’s, teksten en andere media beheren op één plek

De bibliotheek is een belangrijk onderdeel van MuseumBeheer. Hierin wordt alle content opgeslagen en voorzien van relevante objectinformatie. Alles wat u aan digitale informatie heeft, kan hierin worden beheerd en ontsloten voor gebruik in uw tentoonstelling. Afhankelijk van de gekozen modules kunnen deze bibliotheken ook worden gedeeld met andere musea, en andere musea kunnen hun bibliotheek delen met u. Alle teksten, en multimediabestanden op één plek zodat het snel beschikbaar is voor presentatie. U bepaalt zelf wie toegang heeft, waar ook ter wereld, om hieraan mee te werken.

Rapportages

Hoeveel bezoekers heeft het museum gehad, waar komen die vandaan en welke installatie kreeg de meeste aandacht? Met MuseumBeheer krijgt u een krachtig medium om uw plannen voor de toekomst te bepalen. Met deze informatie kunt u beslissen hoe de expositie moet worden verfijnd en waar de marketing zich op moet richten om meer bezoekers te trekken.

Alle apparaten overzichtelijk in lijst 

Alle apparaten zoals computers, monitoren en beamers komen overzichtelijk in een lijst. Een combinatie van verschillende hardware kan geconfigureerd worden tot een station. De stations zijn weer makkelijk te koppelen aan een template en te vullen met content.

Notificaties bij storingen

Bij het opstarten controleert MuseumBeheer of alle apparatuur volledig functioneert. Daarnaast wordt gekeken naar draaiuren in verband met onderhoudsplanningen en bijvoorbeeld het vervangen van beamerlampen. Als er problemen zijn (of dreigen) dan krijgt u daarvan een notificatie. Deze notificatie wordt ook naar de servicedienst gestuurd zodat van beide zijden tijdig kan worden gewerkt aan het oplossen van (dreigende) verstoringen.

Overzicht

MuseumBeheer geeft overzicht en controle. En met de functie ‘gebruikersbeheer’ kunt u anderen toegang geven tot het systeem en kunt u rechten geven die bij de betreffende medewerkers passen. Ook aan mensen, misschien zelfs buiten uw organisatie, die ontwerpen, verhalen schrijven of de multimediabestanden maken.

Beheer alle media en objecten overzichtelijk op een plek

Museumbeheer heeft een bibliotheek waar u uw foto's, teksten, video's, audio, objecten en overige media kunt beheren. Alle medewerkers kunnen op een plek bij alle gegevens waar ook ter wereld. Iedere medewerker krijgt ook persoonlijke mappen om media te verzamelen voor een snelle workflow.

Museum

Rapporten

DE BESTE ERVARING VOOR DE BEZOEKER

Er kan eenvoudig gebruik worden gemaakt van ad hoc taalkeuzes of zelfs content keuze op basis van leeftijd, geslacht of herkomst, als uw systeem en bibliotheek daarop zijn voorbereid. Met sensortechnologie en databasemanagement kunnen grote stappen worden gemaakt in de richting van een persoonlijk bezoekersdecor.

bottom of page